|
Vendég: 7
Nincs Online tag
Regisztráltak: 2,213
|
|

Szelt vöröshagyma, egy-két markos fejnyi,
parasztszalonna, jó tucat szeletnyi,
majd alá deszka, azon fölkockázva,
és szárazkolbász, bőre karikázva,
friss paradicsom roppanós pirossa,
a búvott napfény kanalakra osztva,
új paprika a hálálkodó kertből,
egy öreg lábas, tűz a rászórt kedvből,
majd ősi sorrend, s az íz összelángol
az illatoktól részeg fakanáltól,
a várakozás nyeldekelő vágya,
s a merítés, míg sort a sorra járja,
majd szelet kenyér, gőzölgőn a tányér,
a kéz, a száj, mi kényszerűen ráér,
még hálálkodnának a nagyvilágnak,
de már a mártós ujjak nekilátnak,
és úgy fogy el a mennyekbéli étel,
hogy ebből enni nem lehet elégszer.
|
|
|
- szeptember 30 2013 14:06:58
Így igaz...finom a lecsó....köszönöm,hogy olvashattam Róza |
- szeptember 30 2013 18:29:36
Kedves Mityka!
Bizony, a finom lecsó az elkészítés után rögtön a legjobb! Én még a tányért is kitörlöm kenyérrel!
Szeretettel: Zsuzsa
     |
- szeptember 30 2013 18:43:57
Kedves Szakács-költő!
Az étvágy gerjesztő hathatós, igazi lecsós.
üdv:gufi |
|
|
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
|
|
|
Ma 2025. május 11. vasárnap, Ferenc napja van. Holnap Pongrác napja lesz. |
|
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni
|
|